Cognitieve ontwikkeling baby 4 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 4 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In de vierde levensmaand van de baby wordt hij steeds nieuwsgieriger. Het kindje zal proberen alles te pakken waar hij maar bij kan, en zal met de handjes ook aangeven wat hij wil. Handjes omhoog als hij opgepakt wil worden en reiken naar de fles of borst als de baby honger heeft. Het reiken en gebruiken van zijn armpjes wijst op een goede ontwikkeling van beide hersenhelften.

De nieuwsgierigheid zorgt er ook voor dat het eten geven wat lastiger zal worden. Dit omdat hij graag wil zien wat er allemaal gebeurd en het liefst elk object dat dichtbij hem komt, wil vastpakken.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

De baby zal met drie maanden vaker de neiging krijgen om te draaien en te rollen. Kijk hierbij uit dat de baby niet alleen gelaten wordt op een grotere hoogte. Wanneer hij op zijn buik gaat liggen zal… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby gaat steeds meer geluiden maken: kirren, murmelen en hardop lachen. Verschillende stemmen kan hij nu onderscheiden en ook verschillende tonen. Hij begrijpt de goedkeurende, tedere stem en teve… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]