Motorische ontwikkeling baby 4 maanden


De motorische ontwikkeling van een baby van 4 maanden:

De baby zal met drie maanden vaker de neiging krijgen om te draaien en te rollen. Kijk hierbij uit dat de baby niet alleen gelaten wordt op een grotere hoogte. Wanneer hij op zijn buik gaat liggen zal hij in een U-vorm gaan liggen door zijn schouders en beentjes op te tillen.

De baby kan nu ook naar voorwerpen reiken en ze vastpakken. Wanneer de baby iets te pakken heeft, zal hij dit maar al te graag in zijn mondje willen stoppen.

De baby is in deze periode erg nieuwsgierig. Om dit te stimuleren is het goed om het kindje wat meer overeind te laten zitten. Hierdoor kan hij wat meer om zich heen kijken.

Speciale aanbieding


 

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In de vierde levensmaand van de baby … Meer over cognitieve ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby gaat steeds meer geluiden maken: kirren, murmelen en hardop lachen. Verschillende stemmen kan hij nu onderscheiden en ook verschillende tonen. Hij begrijpt de goedkeurende, tedere stem en teve… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]