Voedingsschema baby 4 maanden


Een voedingsschema bij een baby van 4 maanden:

Het voeden van een baby in het eerste jaar kan door middel van borstvoeding of flesvoeding. Alles wat de baby nodig heeft, haalt hij uit de melk. Het is daarbij aan te raden om nog wat extra vitamines te slikken.

De mogelijkheid ontstaat in deze maand om de baby echt voedsel te geven. Dit is nog niet noodzakelijk, maar wel goed om langzaamaan mee te beginnen.

De eerste vaste hapjes

De eerste vaste hapjes beginnen vaak tussen de 4e en 6e maand. Hij kan nu zijn hoofdje rechtop houden en de tongreflex is ook opgehouden. Deze tongreflex zorgde er eerder nog voor dat alles wat in het mondje kwam, gelijk weer werd uitgespuwd.

Nu zullen enkele hapjes nog genoeg zijn en het is verstandig om te beginnen met rijstepap of gepureerde groenten of fruit. Alles moet gepureerd en enigszins vloeibaar zijn en er mag geen zout toegevoegd zijn.

De eerste vaste voedselhapjes zullen een hele belevenis zijn. Het is natuurlijk hartstikke gek om opeens van een lepeltje te moeten eten. Reken op een grote knoeiboel, de eerste paar pogingen.

Ook alle smaken zijn nieuw. Het is daarom aan te raden om te beginnen met een milde smaak. Geef deze smaak een paar dagen achter elkaar, voordat een nieuwe smaak gegeven wordt. De eerste keer zal de baby het hoogstwaarschijnlijk nog niet lekker vinden. Hij moet echter wennen aan de smaak, en dit is meteen een manier om te zien of hij allergie├źn heeft voor bepaalde groenten of fruit.

Speciale aanbieding


Borstvoeding

De baby heeft nu nog behoefte aan ongeveer 5 borstvoedingen. Het is daarbij nog aan te raden om vitamine D te slikken.

Flesvoeding

Wanneer de baby flesvoeding krijgt, zouden 5 flesjes van 150-180 ml genoeg moeten zijn.

Meer over voedingsschema's

Meer weten over babyvoedingsschema's? Lees hier meer over het voedingsschema baby 4 maanden. Een compleet schema met de voedingsschema's van de diverse maanden is te downloaden via de site Baby Voedingsschema.
Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]